Viskoosi, CV

Viskoosi on selluloosamuuntokuitu eli sen raaka-aine on lähtöisin luonnosta, mutta se jalostetaan pitkälle ennen kuin se on tekstiilikuitu. Raaka-aineina ovat yleensä erilaiset puulajit, kuten koivu, kuusi ja mänty.

Viskoosilla on kohtalainen kulutuksenkesto ja se imee hyvin kosteutta. Viskoosilla on kohtalainen mittapysyvyys ja sillä on tyypillistä kutistua sekä rypistyä hieman pesussa. Pesun jälkeinen kuosittelu on erityisen tärkeää viskoosille, joka tulisi muistaa kaikkien neulosten pesun yhteydessä. Tällöin viskoosituotteet saadaan pysymään kauniina ja pitämään muotonsa mahdollisimman hyvin.

Viskoosibambu

Viskoosibambu on selluloosamuuntokuitu ja sitä valmistetaan viskoosin kehruumenetelmällä, mutta raaka-aineena käytetään nopeasti uusiutuvaa, kasvatettua bambua. Viskoosibambu on materiaalina kestävä, stabiili ja luja. Se on erittäin imukykyinen ja hengittävä. Antistaattisuutensa ja pehmeytensä vuoksi se on erittäin miellyttävä käytössä, mutta saattaa nyppyyntyä hieman. Viskoosibambu sopii herkkäihoisille käyttäjille ja allergisoimaton sekä biologisesti hajoava. Hengittävyytensä ja mukavuutensa vuoksi viskoosibambu sopii erinomaisesti myös urheilu- ja alusvaatetukseen.