MERINOVilla, WO

Merinovilla on merinolampaasta saatava luonnonkuitu. Merinovillakuitu saadaan lampaasta keritsemällä sen villa. Villaa tuottavia lampaita löytyy maailmassa yli 200 eri rotua. Käyttämämme merinovilla on pääosin eettisesti tuotettua MULESING VAPAATA.

Villakuidulla on hyvä kosteudenimu- ja lämmöneristyskyky. Villakuitu on kihara ja joustava. Kastuessaan villa turpoaa ja kihartuu entisestään. Tämän vuoksi se tuntuu kosteanakin lämpimältä, sillä sen kiharoiden kuitujen väliin sitoutuu ilmaa. Villan heikkoutena on sen vanuminen konepesuissa ja huono hankauksenkesto.

Merinovilla on pitkäkuituista ja hienoa villaa. Se on pehmeää ja tuntuu ihoa vasten miellyttävältä. Tämän vuoksi se soveltuu erinomaisesti mm. aluskerrastoihin ja lasten vaatetukseen. Kaikki Orneuleen valikoimasta löytyvät villat ovat merinovilloja

Superwash-käsitellyt merinovillat ovat konepestäviä. Niille on tehty pintakäsittely vanumisen estämiseksi ja ne säilyttää kauniin ulkonäkönsä myös konepesussa. Suosittelemme kuitenkin käyttämään villanpesuainetta parhaan lopputuloksen saamiseksi. Superwash- merinovilloja on saatavana Orneule Oy:n tuotevalikoimasta.

Orneuleen tuotevalikoimasta on saatavilla erilaisia Merinovilla-neuloksia. Suosituimpia ovat erilaiset interlock-neulokset ja asiakkaan omista malleista neulottavat kuvioneulokset (jacquard). Käyttämämme merinovillalanka on pääasiassa Mulesing-vapaata villaa.


Valikoimassamme on pysyvästi ihanan pehmeä merinovilla-interlock kolmessa eri värissä: musta, luonnonvalkoinen ja tumma melerattu harmaa.


Kiinnostuitko? Kysy lisää Merinovilla-valikoimastamme!

Neulosmyyntimme edellyttää asiakkaalta Y-tunnusta.