Avainlippu-neulosÖko-Tex Standardi 100

Ekologisuus

Ekologiset neulokset

Haluamme kantaa vastuumme ympäristön tulevaisuudesta tarjoamalla asiakkaillemme ekologisempia materiaaleja ja pienentääksemme jättämäämme hiilijalanjälkeä.

Tuotevalikoimastamme löytyy luonnonmukaisesti viljeltyä eko-puuvillaa, kierrätyspuuvillaa, nopeasti uusiutuvasta bambusta valmistettua viskoosibambua, Tenceliä®, kierrätyspolyesteriä ja bio-hajoavaa polyamidia. Luonnonkuiduista puuvillan lisäksi käytämme myös hamppua ja merinovillaa. Käyttämämme merinovilla on etupäässä eettisesti tuotettua, Mulesing-vapaata villaa. Kysy lisää...

Neuloksillemme on myönnetty Öko-Tex® standardi 100, luokka II. Poikkeuksena tähän ovat hamppu-, polyamidi- ja Nomex-neulokset sekä niiden sekoitteet. Käyttämämme eko-puuvillalangat ovat myös GOTS-sertifioituja.

Orneule Oy noudattaa suomalaisia ja eurooppalaisia ympäristölakeja, jotka kieltävät useiden maailmalla vielä käytössä olevien kemikaalien käytön ja jotka ovat olleet jo vuosikymmeniä tiukempia kuin muualla maailmassa.

Valmistamalla laadukkaita neuloksia haluamme tukea kestävää kehitystä. Tavoitteenamme ei ole valmistaa kertakäyttöisiä materiaaleja, vaan neulosta, josta valmistetut tuotteet säilyvät kantajallaan kauniina käytössä vuodesta ja pesuista toiseen.

Orneule Oy:n tuotteet ovat alusta loppuun Suomessa neulottuja ja viimeisteltyjä ja siksi tuotteillemme on myönnetty Avainlipun käyttöoikeus.